Нова екранизация за приключенията на Питър Пан предизвика дебати дали идеята, че феята Камбанка е тъмнокожа, е добра или не. 

Хората смятат, че изборът на Disney Яра Шахиди да бъде Камбанка, (в оригинал Тинкър Бел), в предстоящия филм "Питър Пан и Уенди", вместо да създадат нов тъмнокож герой или героиня, е ужасен ход. И Twitter се надигнал срещу това, пише TMZ. Зрителите смятат, че компанията се интересува повече за имиджа си, отколкото за приобщаването. 

В случай, че сте пропуснали, Disney показа за първи път вчера трейлъра на филма.

Други казват, че Камбанка винаги е била известна като бяло момиче с руса коса и сини очи - и отклоняването от оригиналния материал не е правилно.

Както се знае, Disney наскоро направи същия ход с "Малката русалка", избирайки Хали Бейли за ролята на Ариел.

Това, което обаче надали ще предизвика полемика е, че в ролята на капитан Хук е готиният актьор Джуд Лоу. Евър Габо Андерсън играе Уенди, а Александър Молони е Питър Пан. 

"Питър Пан и Уенди" е режисиран от Дейвид Лоуъри по сценарий на Лоуъри и Тоби Халбрукс, базиран на романа на Джеймс Матю Бари и анимационния филм "Питър Пан".

Яра Сайе Шахиди е родена в Минеаполис, Минесота. Майка й, Кери Солтер, е от афро-американски произход, а баща й Афшин е иранец. Афшин беше един от главните фотографи на музиканта Принс до смъртта му през 2016 г. 

 

Снимка: Getty Images