Четиридесет и седмото издание на фестивала на американското кино в Довил, Франция, ще представи 70 продукции. Сред тях са включеният в конкурсната програма "Прасе" с Никълъс Кейдж и "Град на лъжи" с Джони Ден и Форест Уитакър, който ще бъде показан извън нея.

"Присъствието на филмовите екипи все още се проучва заради ситуацията с коронавируса. Към днешна дата се очакват режисьорите на всички продукции в конкурсната програма", каза директорът на фестивала Бруно Бард.

Актрисата и певица Шарлот Генсбур ще председателства на 47-ото издание на престижното събитие, което тази година ще се проведе в началото на есента, и по-точно между 3 и 12 септември, предава БТА.

За първи път то се състои през 1975 г. Кино приявата е създадена от Лионел Шушан, Андре Халими и Довил Мишел д'Орнано, с подкрепата на веригата хотели "Groupe Lucien Barrière", предоставящи луксозна обстановка, където да се състои инициативата. Въпреки че не е замислен като конкурс, фестивалът все пак започва да раздава награди за игрални филми през 1995 г., а от 1998 г. и за късометражни.