Eкшънът на Кристофър Нолан "Тенет" отново оглави бокс-офис класацията на Северна Америка, но той донесе приходи само от 6,7 милиона долара при прожектирането му в 2910 кинозали.

Това свидетелства за факта, че зрителите не бързат да се завърнат в кината след близо шест месечна пауза, предизвикана от пандемията. Само две трети от киносалоните са отворени и те действат с намален капацитет и работно време. Остават затворени два от най-големите кинопазари в САЩ - тези в Лос Анджелис и Ню Йорк.

На втора позиция в бокс-офис класацията фигурира лентата "Новите мутанти" по комиксите на Крис Клермонт и Боб Маклауд от 1982 година с приходи от 2,1 милиона долара от 2704 киносалона.

На трето място е филмът "Ненормален" с Ръсел Кроу в главната роля. Продукцията си осигури приходи от продажба на билети в размер от 1,5 милиона долара. Единствената голяма премиера този уикенд беше на лентата "Галерията на разбитите сърца" със спечелени 1,1 милиона долара от 2 204 кинозали. Продуцент на кинотворбата е поп певицата Селена Гомес, а режисьорка е Натали Крински.