Дългоочакваният 25и филм за Джеймс Бонд, "Смъртта може да почака", тръгва в кината у нас на 20и ноември 2020. Седмица по-рано, на 13и ноември 2020, излиза вълнуващият саундтрак към него - No Time To Die.

Саундтракът ще е със специалното участие на световната #1 поп звезда и 5-кратен носител на ГРАМИ, Били Айлиш, в наелектризиращата водеща музикална тема към филма - No Time To Die, създадена в съавторство с брат ѝ Финиъс О'Конъл, който също притежава статуетка от най-престижните световни музикални награди. Едва 18-годишна, Айлиш се присъединява към списъка с изключителни артисти, имали честта да участват в теми на Бонд - Шърли Беси, Мадона, Адел, Сам Смит.

Продуцентите на филма Майкъл Уилсън и Барбара Броколи разказват:

"Ханс и екипът му сътвориха необикновена и емоционална музика за "Смъртта може да почака". За нас бе привилегия да работим с такъв легендарен композитор за един от най-добрите саундтраци на Бонд. Били и Финиъс създадоха мощна и докосваща заглавна песен за 25тия филм."

За музиката към филма Цимър разботи заедно с Джони Мар който изпълнява и китарните линии в някои от мелодиите в саундтрака. Албумът включва и произведения на композитора и продуцент на филмова музика Стив Мазаро. Джони Мар, който след основаването на The Smiths се наслаждава на блестяща световна кариера като студиен музикант и солов артист, дълги години работи в успешно партньорство с Цимър. Мазаро влиза в екип с Цимър и за саундтрака към хитовия игрален филм на Дисни от 2019, "Цар Лъв", и наскоро създаде музиката към The Rhythm Section с Блейк Лайвли и Джъд Лоу.

Режисьорът на "Смъртта може да почака", Cary Joji Fukunaga, споделя:

"Много съм развълнуван, че именно Ханс създаде саундтрака. Музиката на Бонд винаги е била емблематична за филмите и станах свидетел на това как Ханс добави част от своята гениалност към наследството на Бонд."

Звукозаписната компания Decca ще издаде и колекцията Bond 25 в чест на премиерата на 25ия филм. Албумът ще включва нови аранжименти на 25 от най-легендарните теми на Бонд с близо 60-годишна история, сред които From Russia With Love, Diamonds Are Forever, Live And Let Die, GoldenEye и Die Another Day във версия, записана от Royal Philharmonic Orchestra в Abbey Road Studios.

"Смъртта може да почака" е продукция на EON Productions, Metro Goldwyn Mayer Studios (MGM) и Universal Pictures International, а у нас филмът се разпространява от Форум Филм България. Режисьор на лентата е Cary Joji Fukunaga, а в главната роля отново ще гледаме супер звездата Даниел Крейг в 5-тото му преобразяване в Джеймс Бонд. Крейг си партнира с Ралф Файнс, Наоми Харис, Леа Сейду, Рами Малек, Кристоф Валц.