Филмът "Годзила срещу Конг" постави рекорд в бокс-офис класацията на Северна Америка във времето на пандемията от Covid-19 с приходи от 32 милиона щатски долара през уикенда и 48,5 милиона долара за първите пет дена на екранл

Това е най-доходоносният дебют от началото на пандемията. Досега за тридневния период (от петък до неделя) водеше филмът "Жената чудо 1984" с 14 милиона долара, следван от "Том и Джери" с 14 милиона долара.

Резултатите за "Годзила срещу Конг" са особено впечатляващи, защото филмът е достъпен и по HBO Max без допълнителна такса за абонатите. Колко души са гледали филма в стрийминг платформата, обаче е неясно.

Повече от половината киносалони в САЩ вече са отворени, но много от тях, включително в Ню Йорк и Лос Анджелис, работят с намален капацитет заради пандемията, предава БТА. Макар и продажбите на билети за лентата да са окуражаващи, киносалоните още не са се възстановили от едногодишното прекъсване на работа.

Другият нов филм "Лечител" зае второто място в бокс-офис класацията на Северна Америка с 3,2 милиона долара. Следва "Никой" с Боб Оденкърк с приходи от 3 милиона долара. Четвърти е анимационният "Рая и последният дракон" с 2 милиона долара. Пети е "Том и Джери: Филмът" с 1,5 милиона долара.