Премиерата на дългоочаквания втори сезон на фентъзи сериала "Вещерът" на Netflix се състоя в Лондон. Почитателите на продукцията можеха да присъстват лично или виртуално. Повечето от тях обаче се включиха онлайн.

Поредицата, чийто първи сезон привлече интереса на над 76 милиона зрители в първите месеци от излъчването си през 2019 г., е направена по романите на полския автор Анджей Сапковски. Книгите са използвани също за сюжети на видеоигри, както и на пълнометражен филм.

В новите епизоди продължават приключенията на любимия на мнозина герой Гералт от Ривия, изигран от британския актьор Хенри Кавил, докато ловува чудовища във фантастично царство, наречено Континентът.

Вижте Хенри Кавил на премиерата >>

Аня Чалотра, която е в ролята на магьосницата Йенефер, сподели, че присъстващите на премиерата почитатели са ѝ дали възможност реално да усети колко голям е успеха на продукцията, тръгнала за първи път по платформата малко преди да избухне пандемията.

Сега, във втория сезон, се появяват и нови актьори. Хенри Кавил разкри пред Ройтерс, че любимата му част от снимките била работата с датската звезда Ким Бодня. Той се превъплъщава в ролята на Весемир, един от най-старите и опитни ловци на чудовища, известни като вещери.

Снимка: Getty Images

През септември от Netflix обявиха, че се подготвя и трети сезон на сериала, като сценарият за него е почти завършен.

Излъчването на дългоочакваните новите епизоди на "Вещерът" започва на 17 декември в глобалната стрийминг платформа.