Готови ли сте? Вещерът се завръща ударно не само за втори, но и трети сезон

Премиерата на новите епизоди от хитовия сериал, привлякъл интереса на милиони хора, се състоя в Лондон

Обратно в новината

Коментари - Готови ли сте? Вещерът се завръща ударно не само за втори, но и трети сезон | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вещ, веща - знаещ, знаеща От СТАРОБЪЛГАРСКИЯ глагол ВЕДАТИ. Оттук е ВЕДА - знание ВЕСТ - новина ВОДАЧ - знаещ за да води ВЕСТИТЕЛ във верски план - ВЕСТИТЕЛЯТ на Явлението на Божият Син е ЕРМИ ТРИЖДИВЕЛИКИЯТ. Единственно българите имаме царския род ЕРМИ АР - Божественият ЕРМИ. Оттук е "римската" богиня на домашното огнище ВЕСТА. А когато прибавим българската сричка за отрицание НЕ....получаваме НЕВЕСТА - младоженка. Току що омъжена мома, още неродила. Когато тя роди след 9 месеца се превръща във ВЕСТА-ВЕЩА - знаеща вече семейните тайни. И има правото да постави символа на Богородица(Майката) върху утробата си - пафтите с форма на математическия символ за безкрайност. Вещица и Вещер са в Българското пространство статути на жени и мъже запознати в тайнствата на човешката душа и тяло и лекуват хората обърнали се към тях. Такива са Преподобна Стойна и Дядо Влайко. В Полша съществува понятието за билколечител ЗНАХАР....но не и вещер.

Съответно на полски - wiedźma. Със същото значение на посветена, знаеща. И производното от ж.р. в м.р. wiedźmin. А знаещите хора винаги са най-опасни. Сериалът е един от малкото, които ми харесват.

Няма как име на римска богиня да произхожда от старобългарски.

Действието се движи ужасно бавно! Образите са, хмм, доста посредствени. Общо взето, не ме впечатли.

Добро фентъзи. Добър артист. Очакваме новата Емилия Кларк!

Оказва се, че това е един от най-качествените сериали в жанра си, разбира се има си достатъчно слабости но въпреки тях го чаках с нетърпение.

Хммм Хенри... само да ми падне :)

Първо аз, моля!:)

Супер