Хорърът "Нито звук 2" на Джон Красински оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с рекордните за ерата на пандемията 48 милиона щатски долара, съобщиха световните информационни агенции.

Очакванията са с днешния почивен Ден на паметта в САЩ приходите от него да нараснат до 58 милиона долара.

Постижението е значимо, защото не отстъпва много на очакванията за приходи от филма преди пандемията. Първоначално той трябваше да излезе на екран през март 2020 г. Първият филм "Нито звук" дебютира с 50 милиона долара през 2018 г.

В "Нито звук 2" Емили Блънт, Милисънд Симъндс и Ноа Джуп се завръщат като семейство, принудено да живее в тишина. Филмът беше пуснат само в киносалоните, а в стрийминг ще излезе по Paramount Plus след 45 дена.

Напоследък филмите излизаха едновременно и в киносалоните и в стрийминг каналите. Такава беше съдбата и на "Годзила срещу Конг" на "Warner Bros.", и на "Рая и последният дракон" на "Disney".

Другият атрактивен нов филм през уикенда - "Круела" на "Disney" с Ема Стоун зае второто място в бокс-офис класацията на Северна Америка с 21,3 милиона долара и очаквани 26,5 милиона долара с днешния почивен ден.

"Спиралата: "Убийствен пъзел" е на трето място с 2,3 милиона долара, предава БТА. Следват "Човек на гнева" с 2,1 милион долара и "Рая и последният дракон" с 2 милиона долара.

През уикенда за Деня на паметта приходите в американските киносалони ще надхвърлят 200 милиона долара за първи път от повече от година.