Истинско предизвикателство е да разполагаш само с броени час или два за себе си и да трябва да избереш по кой от всички начини да си доставиш онова вътрешно удоволствие.

Онова "блюдо отбрани сортове" изкуство, което след това дълго оставя усещането за самодостатъчност.

С второто предизвикателство към българските артисти #храназадушата, DIR се сдобива с личен списък от музика, книги, филми и забавления.

Какво слушат и четат българските актьори танцьори, певци, режисьори, писатели, диджеи?

Питаме актьора Христо Терзиев!

Какво чете...

В момента чета "Белю Пушилката" на Джек Лондон! Да не кажеш нещо ... това е роман от Джек Лондон, много подходящ за случая - бивш литератор попада в суровите условия на Северна Аляска"

 Какво гледа...

"Сега съм на "Озарк" - вече препускам из втория сезон, иначе си наваксах със "True Detective" ("Истински детектив"). Много съм впечатлен от "Паразити", мисля че съвсем заслужено взе наградата "Оскар". Забавлявам се с "Miracle Workers" с Даниел Радклиф, попаднах и на едно супер яко сериалче - "Wasted "( превеждат го - "Мързели"). Чакам с нетърпение излъчванията на National theatre-Лондон...и ако се отегча от готини и добре направени неща ще си пусна Новините..."

Какво слуша...

"През деня си пускам лекички неща - Ayo , Zaz, Surf Muzik Kafe, вечер си пускам Ицо Хазарта, старите албуми на Ъпсурт, Jaya The Cat, 50 Cent...такива неща"

Какво препоръчваш ...

"Тука вече ме хващаш добре подготвен, знаеш. Най-много от всичко имам книги... "имаме книга и тук, имаме книга и там, имам откъде да купя и да ти продам...". Така че, препоръчвам по настроения и вътрешни усещания. За всички, мисля че сега е моментът най-първо да прочетат (препрочетат) Стария и Новия зает, особено Еклесиаста и Притчите Соломонови. Също така и Корана. Сега - сериозно не се шегувам, смятам че е доста тъпо да пътуваш до Дубай и да си правиш селфита с муцки пред небостъргача, а да не познаваш културата на тези хора. Толкова. Ако си в настроение за размисли - винаги можеш да се облегнеш на разказите на Хърбърт Уелс, Джон Стайнбек, Фиджералд. 

Ако вече започваш да прозираш непреходността на всичко - започни "Беден - богат" ( Ъруин Шоу).

        Ако си гневен на системата и искаш да съдиш управниците - Джон Гришам.

        Ако ти е домъчняло за традиционното море в Гърция - "Вечер във Византия".

        Ако преоткриваш душевните си богатства - Пауло Куелю те чака зад ъгъла.

        За веселяците - Юнас Юнасон.

        От българските - страхотни са разказите на Деян Копчев ("Лятна детективска история с таралеж") и тези на Александър Шпатов ("На живо от София"). "Аномалия" - Людмила Филипова.

Какво ново...

Около мен се шири простотия, а вътре в мен - спокойствие и душевен баланс. Хахах, шегувам се, откакто имам толкова време за себе си, открих че съм още по - готин отколкото смятах. The Rest is Silence. (бел. ред. - останалото е мълчание, реплика от Хамлет)

Обещахме да стане дума за 100 Кила ...

Заснехме за забавление серийките с клипчета за живота на таксиметровия шофьор преди 2 години май. Таксиджията е моят близък приятел и актьор Виктор Танев. Серийките са част от цяло предаване - казва се "Пред блока". По принцип го бяхме планирали за БНТ, но точно тогава там стана мътна и кървава, почнаха са сменят генерални директори, да уволняват цели екипи, всичко беше под ножа, помните. И се отказахме, а предаването си седеше необезпокоявано, дълбоко скрито в паметта на лаптопа. Сега решихме да развеселим малко хората и да им пуснем части от предаването... non-broadcast production...Хаха!

Ще го гледате ли? Може тук: