Казват, че бъдещето принадлежи на тези, които вярват в красотата на мечтите си. Хрисиана Савова е само на 12 години, а вече е свирила в Италия, Франция, Гърция, Сърбия, Австрия и Англия. Тази седмица Елена Яръмова-Сокачева ни среща с талантливата пианистка, която създава нови светове с магията и красотата на музиката.

"Мечтая да стана концертиращ пианист по световноизвестни сцени", споделя Хриси. Родена в семейство на музиканти, тя не само изумява с виртуозните си изпълнения на пианото, но вече има и забележителна кариера. Скромна, интелигентна, изключително талантлива, малката пианистка постига успех след успех. Печели над 40 първи и Гран при награди от международни и национални конкурси. Излиза на световноизвестни сцени в Лондон, Виена, Залцбург и Милано, където свири в Casa Verdi - домът на Джузепе Верди.

Един от моментите, които Хриси няма да забрави, е поканата да свири на червения роял на сър Елтън Джон в легендарната концертна зала "Роял Албърт Хол". Получава този шанс, след като печели първа награда на престижен конкурс в Лондон. За втора поредна година е победител в категория "Изкуство" на церемонията "Нощ на звездите" на Фондация "Енчо Керязов".

Хриси Савова и Енчо Керязов

Източник: Wness TV

Хриси в "Citta di Spoleto"

Източник: Wness TV

"Хрисиана заслужено обра наградите тази година. Аз съм изключително радостен за нея. Тя е едно прекрасно момиче. Освен че е изключително симпатична и талантлива, тя е много емоционална. Пожелавам ѝ да постигне своята мечта, пожелавам ѝ най-големите световни сцени, пожелавам ѝ да прославя България, да се гордее с България и ние да се гордеем с нея", споделя Енчо Керязов.

Хриси на рояла на сър Елтън Джон в "Роял Албърт Хол"

Източник: Wness TV

Източник: Wness TV

"Много съм благодарна за цялата тази подкрепа, за това отличие за втора поредна година, на самите хора, които са жури. Благодарна съм и на Енчо Керязов, защото този труд, който той полага за всички деца, това е просто безценно", допълва Хриси.

Талантливата пианистка учи в Националното училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков" в Пловдив в класа по пиано на Светлана Косева. Тя е един от най-добрите клавирни педагози, изградили и дали път в кариерата на десетки прочути музиканти. 

Ели Яръмова и Хриси Савова

Източник: Wness TV

Енчо Керязов и Ели Яръмова

Източник: Wness TV

"Тя от мъничка проявява много ярки музикални способности. Има способността да се съсредоточава на сцена и да се концентрира, което е много добре и в детска възраст е изключение. Това е може би част от успеха ѝ на конкурси и на концерти. Отличава я тази чувствителност, която я има и мисля, че има добро въображение, много е умна за годините си", споделя Светлана Косева.

Дарина и Иван Савови забелязват таланта на дъщеря си, когато е само на 1 годинка. Как развиват потенциала на Хрисиана и защо семейството е компас и пътеводна светлина за талантливата пианистка?

Цялата вдъхновяваща история на Хрисиана Савова гледайте тази събота в "Изгряващи звезди" с Елена Яръмова от 21:00 ч. по WNESSTV.