Виктория - римската богиня на победата, вселила се в нежната гимнастичка, орисана да успее. Една красива и трудна история за шанса да надбягаш съдбата и да се родиш в семейство, готово на всичко за теб.

Елена Яръмова ни среща с 10-годишната гимнастичка Виктория Евтимов в новия епизод на документалната поредица по WNESSTV "Изгряващи звезди". Вики от малка показва характер на шампион, а зад гърба си има най-важното - любовта и подкрепата на своето семейство.

"Много се гордея с нея. Тя просто няма лимит в нейните очи. Работим заедно по психиката на спортиста, подготовката и т.н. Аз имам диплома за това и се опитвам да ѝ помагам", споделя бащата на Вики Илиян Евтимов.

"Тати ми обяснява да не гледам другите, а да гледам себе си и да играя срещу себе си. Бих искала да съм в националния отбор на България и да взема олимпийско злато", допълва Вики.

Илиян Евтимов е един от най-добрите баскетболисти не само във Франция, но и в цяла Европа. Чичото на Виктория Васил Евтимов и дядо ѝ Илия са също част от славната баскетболна фамилия. А красотата си момичето наследява от своята майка Цвета Евтимов - бивш спортен водещ, инфлуенсър, бизнес дама и майка на 4 деца.

"Аз съм в залата да я подкрепям, дори да не спечели първо място, дори да сгреши, винаги с усмивка я посрещам и казвам колко много се гордея с нея", казва Цвета.

Цвета и Илиян Евтимов с децата си

Снимка: Wness TV

Талантливата гимнастичка печели много медали не само у нас, но и от първенствата във Франция, защото има и френски паспорт. Тя се състезава за отбора на Монпелие, където треньор е българката Александра Конова ие вицешампион в категория "Елит" за своята възраст. У нас Вики се подготвя при  треньора Силвана Тагарева в СК "Илиана". За 2023 г. има общо 11 медала от държавни първенства и квалификации в двете държави. Вики е и клубен шампион на България.

"Вики е едно много чувствително дете, много трудолюбиво и страшно упорито. Знае как да си постигне целите. Иска да спи тук, всеки път на вратата гледа тъжно, че си тръгва. Надявам се да успее да стигне наистина до големия спорт, национален отбор и ѝ пожелавам тя сама да си избере дали във Франция, дали в България ще реализира своите мечти", споделя нейната треньорка Силвана Тагарева.

Виктория Евтимов с треньорката си Силвана Тагарева

Снимка: Wness TV

"Да имаш къде да се прибереш - това е дом. Да имаш кого да обичаш - това е семейство. Да имаш и двете - това е благословия", споделя Дона Хеджис. Цвета и Илиян отглеждат децата си в любов, хармония и разбирателство. Подкрепят ги безусловно и не спират да им дават шанс да откриват и развиват своите таланти. Учат ги най-вече да бъдат добри хора и да не спират да преследват мечтите си.

"От време за себе си. От това се лишаваме. Не само, защото следваме нейната мечта, но ние следваме мечтата на сестра ѝ, която също мечтае да е гимнастичка и вече е състезател от тази година. Следваме мечтата на сина ни, който иска да наследи баща си, дядо си, чичо си и да стане професионален баскетболист. Като цяло сме посветени на децата", казва Цвета.

Най-верните фенове на Вики са нейният брат Александър и по-малките ѝ сестри Илиана и Катарина. Как се забавляват заедно и как олимпийската шампионка с ансамбъла Лаура Траатс изненада талантливото момиченце - гледайте в целия епизод на "Изгряващи звезди" по WNESSTV и онлайн на dir.bg.

Цвета и Виктория Евтимов, Лаура Траатс и Елена Яръмова

Снимка: Wness TV