Дрейк веднъж изпя "Call me on my cellphone", но нито веднъж не каза да го хвърлим по него, докато е на сцената, отбелязва CNN по повод на това, че изпълнителят е поредната жертва на зрители хулигани.

Това се е случило в Чикаго в сряда и е поредният инцидент в тревожно дълъг списък от подобни ситуации през последните няколко седмици.

Рапърът изнасял концерт в "United Center" като спирка от неговото турне "It's All A Blur Tour", когато мобилен телефон бил хвърлен на сцената и ударил Дрейк в ръката, показват кадри, публикувани в социалните медии от посетител на концерт.

През последните месеци и други певци са били мишена на посетителите на концерти, хвърлящи предмети на сцената, включително Пинк, Бебе Рекса, Келси Балерини и Ава Макс.

Балерини беше ударена в лицето от гривна, която й беше хвърлена миналата седмица по време на изпълнение в Айдахо, както се вижда във видеоклипове в социалните медии.

Миналия месец Рекса пострада в Ню Йорк, когато някакъв човек я замерил с мобилен телефон, който я ударил в главата. Има три шева. 

Мъж, присъстващ на шоуто, е бил арестуван и обвинен в престъпление за използване на мобилния си телефон като оръжие.

Повишената уязвимост, пред която са изправени изпълнителите през последните седмици, предизвика недоволство от техни колеги като Адел и Чарли Пут.

По време на скорошен концерт в Лас Вегас в "Ceasar's Palace Hotel & Casino", Адел се пошегува: "Предизвиквам те да хвърлиш нещо по мен" и попита публиката дали забелязва как хората изглежда са забравили етикета за концерт. 

"Спрете да хвърляте неща по артистите!" добави Адел.