Стрийминг платформата "Netflix" планира риалити шоу, вдъхновено от най-гледания й сериал "Игра на калмари", предаде Ройтерс.

За разлика от продукцията, в която залогът е на живот или смърт, в най-лошия случай участниците в шоуто "Игра на калмари: Предизвикателството" ще останат без наградата от 4,56 милиона щатски долара. Това е най-голямата сума, която ще бъде платена еднократно в телевизионен формат, твърдят от "Netflix".

В риалитито ще могат да се включат 456 играчи от цял свят, като трябва да са навършили 21 години, да знаят английски език и в началото на следващата година да са на разположение за снимките. Планирано е те да продължат до четири седмици, отбелязва Би Би Си.

Южнокорейската продукция "Игра на калмари" стана най-гледаният сериал на "Netflix", след излизането си през септември 2021 г. Първият му сезон е стриймван от абонатите над 1,65 милиарда часа за 28 дни след пускането му в платформата.

Embed from Getty Images

Продукцията разказва съдбата на 456 души с различна житейска история, като всеки от тях е затънал в дългове. Те се включват в състезание с традиционни детски игри с награден фонд от 45,6 милиарда вона. Всеки загубил е убиван.

Риалити шоуто ще бъде десет епизода и ще включва игри, направени по тези в сериала, но ще има и други, казват от "Netflix".

Продукцията ще бъде снимана в Обединеното кралство.

"Netflix" обяви плановете си за риалити шоуто малко след като съобщи, че "Игра на калмари" ще има и втори сезон, отбелязва Ройтерс.

Embed from Getty Images