Вижте възхода на властта - на 17 ноември, само в кината, се завръщаме в суровия антиутопичeн свят на Панем с "Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии". Създадена по световния бестселър на Сюзан Колинс, впечатляващата епична екранизация разказва вълнуващата история за покваряването на младия Кориолан Сноу, първите му стъпки в йерархията на властта и превръщането му в ужасяващия тиранин, когото познаваме от свръх успешните филми и книги от превърналата се в световен феномен поредица "Игрите на глада".

Години преди да стане президент на Панем, 18-годишният Кориолан Сноу е последната надежда на своя залязващ род - някога гордо семейство, което след войната губи своите влиятелни позиции в Капитол. С бързото наближаване на 10-ите годишни Игри на глада, младият Сноу е неприятно изненадан, когато е избран за ментор на Луси Грей Беърд - момиче трибут от незначителния Окръг 12.

Но след като Луси Грей привлича цялото внимание на Панем със своето провокативно изпълнение по време на Жътвата, Сноу смята, че може да успее да обърне шансовете на тяхна страна. Обединявайки уменията им за показност и новооткритата политическа проницателност, битката на Сноу и Луси Грей в крайна сметка ще разкрие кой е пойна птица и кой е змия.

Вижте кадри от филма >>>

Изтребление, политическо безумие, фалшив блясък, хладнокръвни предателства и жестока борба за оцеляване - това е светът на "Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии", в чийто център ни спуска новият епичен трейлър и ни разкрива невероятния размах на продукцията, която предлага и вълнуваща, открояваща се с голямо тематично богатство и дълбочина история. Игрите започват, а с тях и незабравимото кино изживяване.

Режисьор на "Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии" е Франсис Лорънс ("Константин", "Аз съм легенда"), който се завръща в Панем, след като предвождаше изключително успешните "Игрите на глада: Възпламеняване" и двете части на "Игрите на глада: Сойка-присмехулка". Сценарият на филма е дело на Майкъл Лесли (Assassin"s Creed) и Майкъл Арнд ("Мис Слънчице", "Междузвездни войни: Силата се пробужда"), по романа на Сюзан Колинс. В ролите са Рейчъл Зиглър, Том Блайт, Питър Динклидж, Виола Дейвис, Джейсън Шуорцман, Хънтър Шейфър, Бърн Горман, Ашли Лиао, Фионула Фланаган и др.