"Инспектор Джордж Джентли" е новото ново попълнение в супер екипа от тв детективи на Epic Drama. Сериалът започва днес, 7 май. Персонажът е базиран на серия книги от автора Алън Хънтър, а в главната роля е английският актьор Мартин Шоу, познат също с ролите си в "The Professionals" и "Judge John Deed".

Великобритания, 1964 г.: време, в което границата между полицията и престъпния свят става все по-размита, в което бумът на наркотиците започва да променя лицето на политиката, и в което британската младеж е на ръба на социална и сексуална революция. Инспектор Джордж Джентли е един от малкото истински мъже в Скотланд Ярд, с чувство за обществен дълг, което все по-рядко се намира, в полиция, гъмжаща от необуздана корупция.

Снимка: Epic Drama

Джентли има забележителната репутация на неуморен преследвач на лондонските гангстери през 60-те години на миналия век, сред които и Джо Уебстър (в ролята Фил Дейвис, "Bleak House"), но сега, след убийството на съпругата му, Исабела, известният главен инспектор работи сред драматичния пейзаж на Нортъмбърланд, където суровите хълмове се срещат с езерата.

Джентли се адаптира към промяната на темпото и търси малко спокойствие в живота си, но скоро разбира, че Северът има своя немалък дял от престъпления. Когато попада на убийството на млад моторист, част от мрежата за разпространение на наркотици на Нотъмбърланд, той различава всички отличителни черти на Уебстър и настоява да получи случая, като смята да е последния, по който работи...

Снимка: Epic Drama

С помощта на младия сержант Бакхъс (в ролята Лий Ингълби, The Street), който е едновременно ентусиазиран и несигурен, понеже ще работи за легендарния детектив, те се заемат с разрешаването на тези престъпления. Бакхъс е убеден, че главният заподозрян по случая е Рики Дийминг (в ролята Ричард Анмитидж, Robin Hood), харизматичният лидер на група мотористи.

Случаят, обаче, се усложнява, а Джентли трябва да прецени дали на Бакхъс може да се разчита или е възможно и той да е въвлечен в корупционни схеми, подобно на много свои колеги. В кулминацията на разследването Джентли осъзнава, че неговият подход е по-необходим от всякога и - може би - в крайна сметка този случай все пак няма да му бъде последен...

Сезон първи на "Инспектор Джордж Джентли" е съставен от три 90-минутни епизода, несвързани по между си, като всеки от тях е посветен на отделен случай. Премиерата е в 20, 30 часа - с двоен епизод.