Кинематографичният репертоар на Куентин Тарантино е зареден с препратки към историята на Холивуд. Особено във филми като "Омразната осморка", "Убий Бил" и "Криминале", които отдават почит на филмите, които са направени преди тях.

Вижте първите визии от филма >>

За следващия си филм Тарантино се насочва директно към извора. С "Имало едно време в Холивуд" култовият режисьор разказва историята на телевизионния актьор Рик Далтън (Леонардо ди Каприо) и неговия дубльор Клиф Буут (Брад Пит), докато се опитват да достигнат слава по време на убийствата на Чарлз Менсън през 1969 г.

Първият тийзър на филма представя Рик Далтън, известен с ролите си в тв уестърни, и най-добрия му приятел Клиф Буут. Тийзърът показва сцени от Лос Анджелис през 60-те години на миналия век. Във филма участват още Марго Роби, Ал Пачино, Тим Рот, Кърт Ръсел и Тимъти Олифант.

Това е първият филм на Тарантино, който не е продуциран от Харви Уайнстийн, след като маститият продуцент бе обвинен от много актриси в сексуален тормоз. Уайнстийн и Тарантино бяха дългогодишни сътрудници и Тарантино призна, че е знаел достатъчно, за да направи повече от това, което е направил (по повод сексуалните посегателства - бел. ред.).

Премиерата на лентата е на 26 юли.