Кортни Кокс и Матю Пери, които в изиграха приятели, след това любовници, а накрая съпрузи през десетте години в легендарната ситуационна комедия от 90-те години на миналия век, излъчвана по NBC, всъщност са роднини, съобщават професионални генеаолози, занимаващи се с проучването на родствени връзки.

Звездите от сериала "Приятели" са 11-и братовчеди, установиха изследователи от сайта MyHeritage (Моето наследство). Те откриха, че двамата са свързани със съпрузите Уилям Озбърн Хаскел III и Елън Хаскел, които са живели в Англия преди около 500 години, съобщиха от компанията.

Елън и двамата ѝ синове емигрират от Англия в Америка през 1635 г. Единият син Роджър е прародител на Кортни, докато брат му Уилям - на Матю, казаха те.

Пери и Кокс пресъздадоха една от най-обичаните двойки в историята на телевизията. Техните герои - Чандлър Бинг и Моника Гелър, се събраха някъде по средата в сюжетната линия на поредицата, ожениха се през седмия ѝ сезон и станаха родители в последния епизод на шоуто.

Снимка: Getty Images

"Очите ми! Очите ми!", изкрещя Фийби, когато разбра за техния романс. Именно тази сцена впоследствие стана една от най-знаковите в предаването, а сега думите ѝ звучат още по-подходящо, имайки предвид реалната връзка между актьорите.

"Проучванията ни бяха задълбочени, като проверихме всяко име. Открихме много данни, подкрепящи заключението ни, затова сме убедени, че те са роднини", категорично заяви пред CNN ръководителят на изследването, проведено от MyHeritage.

Макар тази находка да коства на екипа значителни усилия, оказва се, че тя не е нещо необичайно.

Снимка: Getty Images

"Не е кой знае каква изненада. Логично е, че когато започнеш да преглеждаш обстойно поколенията, живели назад във времето. Тогава шансовете двама души да имат роднинска връзка не са никак малки", изтъква представителят на сайта.

За да я намери обаче, компанията използва различни бази данни, съдържащи милиарди исторически записи, включително свидетелства за раждане и смърт.

Тя също така установява, че и двете знаменитости са далечно свързани с певицата Лейди Гага, която се появи в специалния епизод на ситкома, излъчен 17 години след края му.

Тази седмица пред "Good Morning America" Кортни каза, че завръщането обратно на снимачната площадка на "Приятели" е било толкова емоционално преживяване за състава, че всички са започнали да плачат, припомняйки си различни моменти от работния процес в студиото.

Getty Images/Guliver Photos