Меглена Димитрова казва, че в основата на красивия и здрав външен вид е храната. Според нея, нездравословното хранене е бягане от отговорност към самите нас. Това, че често ядем набързо, каквото и където ни се предлага, вместо да потърсим нещо здравословно или сами да си приготвим, е липса на грижа за нас самите.

Меглена Димитрова помага на дами, които са решили да се трансформират, но не искат "външна" намеса, например козметични или естетични терапии и препарати. Според нея, по няколко минути, но всеки ден, са достатъчни да премахнем двойната брадичка, например. Тайната е упражнения по фейс йога. Меглена казва, че резултатите са постижими и видими, но не само с практикуването на упражнения. Нужна е цялостна промяна на храненето, на мисленето и начина на живот.

Според Меглена, сред най-важните неща да бъдем позитивни е да сме благодарни за това, което имаме, и да забравяме негативните случки и емоции. Когато човек е удовлетворен, щастлив, харесва се, тогава изглежда по-приветлив и е с по-приятно и запомнящо се излъчване. Когато сме вечно недоволни, смръщени и навъсени, крайчетата на устните ни са надолу, появява се бръчка между веждите, лицето увисва и цялостното ни излъчване и поза се променят.

Източник: WNESS TV

Близо 25 години Меглена Димитрова живее и работи в Лондон. Заминава, без да знае езика и без да има работа. Спомня си, че тогава на срещите с вече настоящия й съпруг е ходела с речник в джоба. Била е сервитьорка, чистила е къщи, правила е маникюр на популярни хора като Джоан Колинс и Барбара Уиндзър. Джоан Колинс казва на Меглена, че прилича на "една нейна приятелка" - Елизабет Хърли. Меглена се явява на конкурс за двойници и печели награда за приликата й с Елизабет Хърли. Меглена е работила за големи козметични брандове, а от няколко години успешно консултира стотици жени в грижата за външния им вид и постигането на вътрешния им баланс.

Източник: WNESS TV

Цялото интервю с бюти консултанта Меглена Димитрова гледайте тази събота от 20:00 ч. в "ЗаВръзки" с Надя Павлова по WNESSTV.