Тази събота от 9:30 в предаването "Сладки красоти" Силвия Иванова ще приготви цели 3 рецепти. Те са за лесни, но много вкусни и красиви десерти. Основният продукт, който ще използва, е веган шоколад. В епизода ще разберем как се правят кошнички с мус, бонбонени сърца с ядки и меденки с шоколад.

За приготвянето на муса за кошничките са необходими следните продукти:

  • 190 гр. 100% растителна сметана
  • 220 гр. веган шоколад
  • 200 гр. 100% растителна сметана

Сметаната се загрява в касерола до кипване. След това се добавя към нея веган шоколадът. С помощта на пасатор се прави емулсия. Трябва да се получи лъскав ганаш. Към готовия ганаш се добавя останалата част от сметаната и отново се емулгира с пасатор. Накрая се покрива със стреч фолио и се оставя за една нощ в хладилник.

Кошничките се приготвят със следните продукти:

  • 70 гр. бадемово брашно
  • 4 с.л. фъстъчено масло
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 20 гр. кленов сироп

Източник: Soul&PepperTV

Всички съставки се слагат в купа и се разбъркват. Трябва да се получи меко тесто. В силиконова форма се оформят кошнички с помощта на лъжица. Накрая формата се прибира за 2-3 часа във фризер.

Източник: Soul&PepperTV

Когато кошничките вече са замразени, се добавя с пош или лъжичка по малко от сладкото, след което се пълнят с вече готовия крем. Връщат се отново за 10 минути във фризера, след което са готови за най-красивите щрихи - декорацията. 

В епизода Силвия ще покаже как се правят и красиви веган бонбонени сърца, както и цял шоколад. Тя ще покаже най-лесния начин за темпериране на шоколада в домашни условия. А украсата ще е с ядки и плодове.

Източник: Soul&PepperTV

Източник: Soul&PepperTV

Част от вече темперирания шоколад ще бъде използвана за нещо също толкова вкусно и красиво, а именно меденки.

За тях са нужни:

  • 300 гр. пълнозърнесто брашно
  • 100 гр. олио или кокосово масло
  • 210 гр. кленов сироп
  • 60-70 гр. ленено брашно
  • 160 мл. вода
  • 1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сода

Какви са останалите съставки и как точно се приготвят трите веган десерта ще разберем тази събота в "Сладки красоти" от 9:30 по Soul&PepperTV.