Тази неделя водещата Надя Павлова прави поредна крачка в бъдещето с помощта на експерти, които разискват темата за новата работна среда.

Ивайло Калфин, изпълнителен директор на Европейската фондация за подобряване на условията на живот и труд (Еврофонд), коментира промените в трудовия пазар в България и в Европа, които неизбежно настъпиха и се наложиха след пандемията от COVID-19.

Сред най-важните изисквания на шефовете към новите служители са дисциплината и умението за самоконтрол. Малко над 70 % от шефовете изпитват затруднения при наемането на нужните кадри. Това сочи проучване на Агенцията по заетостта, направено сред шефовете на 4000 компании. Новите изисквания към кандидатите за работа, качествата и уменията, които се търсят на трудовия пазар и трудно ли се намират кадри ще коментират Иван Александров, основател и изпълнителен директор на една от най-бързо развиващите се компании у нас в областта на онлайн пазаруването, и Александър Йорданов, мениджър на голяма компания за онлайн доставки.

Специално време в епизода е отредено и на изискванията на служителите към работодателите. Има ли вече задължителен минимум от социални придобивки, на които служителите държат, за да започнат нова работа и задължително условие ли е възможността за работа от вкъщи? По-кратка работна седмица, допълнително здравно осигуряване или зона за релакс в офиса. Знаете ли кога и как да си поискате от работодателя социални придобки, така че да ги получите. Отговори от експерт Човешки ресурси.

За какви грешки във визията да внимаваме по време на интервю за работа разказва модният дизайнер и международен стайлинг консултант Тиа Станкова. Как да изберем дрехите - какви цветове, десени и модели да са и има ли забранени комбинации и неподходящи аксесоари?

Отговорите на тези и на още много любопитни въпроси гледайте тази неделя в 10:30 само в "Надя DAILY" по WNESS TV.