Моделът Калина Митева, която ще брани честта на България в рамките на тазгодишното издание на Мис Свят, е вече в Китай, където разходи родна носия пред зорките погледи на журито.

Вижте снимки >>

19-годишната красавица замина за азиатската страна преди броени дни, а през уикенда официално започнаха и събитията, предшестващи грандиозния финал на конкурса за красота, който ще се проведе на 8 декември. Освен да дефилира в българската носия, Калина вече демонстрира и национален танц, съобщават от "Монитор".

Припомняме, че Митева бе избрана да представи страната ни на Мис Свят на бляскава церемония през септември. Месец по-късно пък чаровната брюнетка бе класирана в топ 10 на конкурса в приложението MobStar. Преди нея в списъка с фаворити на феновете бяха представителките на Мексико, Мианмар, Непал, Тринидад и Тобаго, Тайланд, Еквадор и Нова Зеландия. След българката пък са класирани моделите от Индонезия и Чили.

На 12 септември Калина успя да грабне короната на конкурса "Мис Свят България", като влезе в надпревара с още 21 красиви българки.

Снимка: Instagram