Ким Кардашиян и Кание Уест са постигнали споразумение за развода си, според съдебни документи, подадени в Лос Анджелис, съобщи "Sky news".

Бившите съпрузи ще имат съвместно попечителство над четирите си деца, които са на възраст между три и девет години.

Уест, който законно смени името си на Йе, ще плаща на Кардашиян 200 000 долара (£166 000) на месец издръжка за деца и ще поделят разходите за частна охрана на децата си, частно училище и университет.

Снимка: Getty Images

Никой от тях няма да плаща издръжката на другия и всеки ще покрива собствените си дългове.

Съдебните документи, подадени във вторник, изискват одобрение от съдия.

Уест и 42-годишната Кардашиян имаха предбрачен договор и държаха имуществото си до голяма степен разделено.

Двойката се ожени преди осем години в ренесансова крепост в италианския град Флоренция. Кардашиян подаде молба за развод преди почти година.

През март тази година съдия ги обяви за необвързани по нейно искане.

Тогава 45-годишният рапър се оплака, че не му е позволено да взема важни родителски решения и че е бил изключен от важни събития за децата си, като партита за рождените им дни.

Кардашиян нарече атаките му нараняващи, като го обвини, че прави съвместното родителство невъзможно.

Снимка: Getty Images

Репутацията на Уест беше ударена през последните месеци заради неговите обидни и антисемитски забележки, което накара няколко компании да прекъснат работата си с него.

Рапърът изпадна от списъка на милиардерите на "Forbes", след като бе изхвърлен от "Adidas".

Неговият доходоносен договор с компанията възлиза на 1,5 милиарда долара, от нетното му състояние, според списанието. След като това го няма, Йе вече не е милиардер.

Снимка: Getty Images

Миналата седмица Уест също обяви, че ще се кандидатира на президентските избори в САЩ през 2024 г. и е помолил Доналд Тръмп да го вземе за вицепрезидент.

Уест също се кандидатира за поста през 2020 г., но стигна до президентските избори само в няколко щата поради комбинация от пропуснати срокове и липса на подписи.