Запознайте се със Sasha, Dima и Nikita - музикантите, които стоят зад артистичния псевдоним Kazka! Музиката им е с поп звучене и електро-фолк елементи, а текстовете на песните им са на украински език.

Те не се страхуват да бъдат различни, защото вярват, че всеки е красив с уникалността си. За тях смисълът е да си уверен във възможностите си и със страст да следваш целите си. Вярват, че мечтите се сбъдват, защото Kazka е сбъдната мечта.

Успехът

"Плакала" е песента, с която музикалното трио от Киев буквално превзе българския ефир през последните няколко месеца.

Хитът прекара 9 последователни седмици в топ 10 на националната класация за най-излъчвани песни като през последните 6 седмици се задържа под #1. Това е първата украинска песен, която влезе в топ 10 на световната класация на Shazam и оглави българския й вариант. "Плакала" стана #1 и в класациите на iTunes и Shazam в Украйна.

За първи път в историята на YouTube

"Плакала" остава в историята на YouTube като първата украинска песен под #1 в Украинската класация за видеоклипове в платформата. Парчето оглавява всички YouTube класации в Украйна - "Най-добра музика" ("Плакала"); "Най-добра песен" ("Плакала"); "Най-добър артист" (Kazka). Песента е стриймвана близо 70 милиона пъти в YouTube.

Снимка: Virginia Records/ Sony Music Entertainment

Дебютният албум "Karma"

"Karma" е като билет за прожекция на вълнуващ филм за любовта. Усещането да слушаш албума е сравнимо с гмуркане в истинска романтична драма, виждайки себе си в главната роля. Всяка песен е истинска история, чиста, открита и очарователна. Всяка история е истина, мултиплицирана от чувства. Всеки път намираш нещо за себе си, защото Kazka не се страхува да говори за истинските, болезнени и скрити неща.

Снимка: Virginia Records/ Sony Music Entertainment