Ветеранът от телевизионното шоу "Събота вечер на живо" Кенан Томпсън ще бъде домакин на церемонията за връчването на наградите "Еми" следващия месец, предаде Асошиейтед прес.

"Да бъда част от тази невероятна вечер, в която почитаме най-доброто от телевизионната общност, е вълнуващо, още повече да го направя по Ен Би Си - моето дългогодишно телевизионно семейство. това прави събитието още по-специално", каза той в разпространено изявление.

Кенан Томпсън участва в късното вечерно шоу от 2003 г. и се завръща тази есен за своя 20-и сезон. За работата си в телевизионното предаване той има три номинации за "Еми" в категорията за актьор в поддържаща роля. Освен това Томпсън спечели отличие през 2018 г. като съавтор на текста на песента "Върни се, Барак", която беше представена в шоуто.

Миналата година той спечели номинация за актьор в главна роля за ситкома си "Кенан", който Ен Би Си спря през май след два сезона на екран.

Церемонията за връчването на наградите "Еми" ще бъде на 12 септември. Тя ще се излъчва на живо по Ен Би Си, както и по стрийминг платформата "Пийкок". Сред сериалите с най-много номинации са "Наследство", "Игра на калмари", "Тед Ласо", "Хитрини" ​​и "Само убийства в сградата".

Снимка: АР/БТА