На 26 август е българската премиера на "Тенет" с Робърт Патинсън, съобщиха от "Александра филмс". На Джон Дейвид Уошингтън, синът на Дензъл Уошингтън, е поверена главната роля в този екшън трилър, създаден по оригиналния сценарий на Кристофър Нолан и под негова режисура, припомня БТА.

В останалите роли са Елизабет Дебики ("Великият Гетсби", "Мъжът от U.N.C.L.E."), Арън Тейлър-Джонсън ("Шут в г*за!", "Годзила", "Хищници в мрака"), Кенет Брана ("Дюнкерк", "Убийство в Ориент Експрес", "Джак Райън: Теория на хаоса"), Майкъл Кейн ("Престиж", трилогията на Нолан за "Черният рицар", "Генезис", "Интерстелар").

В "Тенет", в борбата си за спасението на света от Трета световна война, героят е въоръжен само с една кодова дума - "Тенет". Мисията му го въвлича в мътните и опасни води на международния шпионаж, но това, пред което се изправя е извън реалното време.

На 28 август по кината излиза и "Новите мутанти", още едно ново заглавие на "Александра". Оригинален хорър трилър, в който група млади мутанти са държани против волята им в изолирана болница за психиатрично наблюдение. Когато започват да се случват злокобни и необясними неща, техните нови сили и приятелството им ще бъдат поставени на сериозно изпитание, а те ще трябва да се борят за оцеляването си.

Снимка: Alexandra Films

Сценарият е на Джош Буун и Нейт Лий, като първият е и режисьор. В ролите са Мейзи Уилямс, Аня Тейлър-Джой, Чарли Хийтън, Алис Брага, Хенри Зага и Блу Хънт.