Малката Емили, чувстваща се като аутсайдер, открива неочакван приятел в лицето на червеното кутре Клифърд, което благодарение на любовта и голямото сърце на момичето се превръща в гигантско триметрово куче, преобръщайки света й (а и този на всички останали) с главата надолу. Създаденият от писателя и художник Норман Брайдуел четириног герой, оживява на голям екран със забавния и трогателен игрален филм "Клифърд, голямото червено куче". Обожаван от милиони фенове по света, Клифърд е невероятно обаятелен.

Снимка: Forum Film Bulgaria

На 31 декември, а в избрани киносалони още за Коледа, ще можем да гледаме историята за пакостливия много голям и много червен Клифърд.

В училище никога не е било лесно, но за Емили Елизабет (Дарби Камп) е дори още по-трудно. Тя не само е новото момиче в класа, което все още няма приятели, но и всекидневно е подложена на тормоз и подигравки от новите си съученици. На майката на Емили (Сиена Гилори) не ѝ е по-леко. Тя отглежда дъщеря си сама и когато ѝ се налага да замине по работа извън града, със свито сърце поверява Емили на своя много забавен, но доста вятърничав брат Кейси (Джак Уайтхол).

Снимка: Forum Film Bulgaria

Точно това е и денят, в който Емили открива другар в лицето на симпатичното червено кутре Клифърд, което мистериозен спасител на животни (Джон Клийз) ѝ подарява. Тя обаче не подозира, че само за една вечер малкият ѝ четириног приятел ще се превърне в гигантско триметрово куче. А това води след себе си едно незабравимо приключение, по време на което Емили и Клифърд ще "отхапят сериозно парче" от Голямата ябълка. Режисьор е Уолт Бекър ("Алвин и Чипоносковците: Голямото чипоключение"), а сценарият е дело на Джей Шерик, Дейвид Рон и Блейз Хемингуей, по поредицата романи от Норман Брайдуел. Ролите на български озвучават Карина Андонова, Мими Йорданова, Иван Велчев, Станислав Пищалов, Гергана Стоянова, Георги Стоянов и др.

Снимка: Forum Film Bulgaria