Стрийминг платформата Netflix оповести актьорите, които ще озвучават персонажи в куклената анимация "Пинокио" на мексиканския режисьор и носител на "Оскар" Гийермо дел Торо.

Главният герой ще говори с гласа на дебютанта Грегъри Ман. Юън Макгрегър ще озвучава щуреца Джимини, а Дейвид Брадли - Джепето.

"След като години наред преследвах тази мечта, най-сетне намерих идеалния партньор - Netflix. Отделихме доста време на подбора на забележителния актьорски състав и екип с постоянната подкрепа на стрийминг платформата", се посочва в изявлението, направено от Дел Торо.

Гийермо Дел Торо ("Хелбой", "Лабиринтът на Фавна", "Формата на водата") посвети над десет години на опитите си да реализира своя прочит на "Приключенията на Пинокио" от Карло Колоди и едноименната класика на "Disney" от 1940 г. В крайна сметка през 2018 г. проектът му намери своя "пристан" в лицето на стрийминг платформата.

Озвучаващият актьорски състав включва още носителите на "Оскар" Кристоф Валц, Тилда Суинтън и Кейт Бланшет, както и Фин Улфхард, Джон Туртуро, Тим Блейк Нелсън, Рон Пърлман, предава БТА.

"Пинокио" на Дел Торо ще бъде по-мрачна версия на класическата история. Действието в анимацията ще се развива по време на възхода на фашизма в Италия на Мусолини.