Фронтменът на "Колдплей" Крис Мартин обяви, че британската рок група ще спре да създава нова музика след последния си албум, който трябва да излезе през 2025 г., предаде Франс прес.

"Последният ни същински албум ще бъде издаден през 2025 г. След това, мисля, че просто ще ходим по турнета", казва 44-годишният Мартин в откъс от интервю с водещата Джо Уайли, което ще бъде излъчено от Би Би Си.

"Може би ще запишем няколко сътрудничества, но каталогът на "Колдплей" ще приключи в този момент", допълва Крис Мартин.

Запитана за изявленията на фронтмена на "Колдплей" в друго предаване, Уайли заяви, че Мартин е бил "обезоръжаващо честен" в интервюто, но че тя така и не е разбрала дали той се шегува, или е бил напълно сериозен.

Когато деветият им албум "Music of The Spheres" излезе на музикалния пазар през октомври, Крис Мартин вече беше казал за музикалното издание "Ню мюзикъл експрес", че групата възнамерява да направи дванадесет албума, от които остават още три, преди да спре да създава нова музика.

След издаването си на 15 октомври "Music of The Spheres" се изстреля директно до върха на британската класация за албуми.