Комедията "Кретените завинаги" ("Jackass Forever") оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с 23,5 милиона долара приходи през уикенда, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

Четвъртото продължение на поредицата отново разказва за шегите и щуротиите, които правят група непораснали мъже на средна възраст. В продукцията участват Джони Нокс, Стив-О, Ерик Андре и други. Режисьор е Джеф Трeмейн. "Кретените завинаги" дебютира в киносалоните в САЩ и Канада на 4 февруари.

Снимка: Getty Images

Поредицата започва да се излъчва преди повече от две десетилетия в ефира на MTV, след което продължава с три филма, а сега излезе и четвъртият. Бюджетът му е 10 милиона щатски долара, а интересът към него в над 3600 киносалона в САЩ и Канада само в първия уикенд донесе двойно по-големи приходи, надхвърляйки предварителните очаквания.

От доста време комедия не е оглавявала на бокс-офис класацията на Северна Америка. След почти две години на пандемия, чийто край все още не се вижда, американците отчаяно се нуждаят от смях, коментира изданието "Варайъти".

"Кретените завинаги" успя да детронира от първата позиция "Спайдър-мен: Няма път към дома", който остана начело шест от осемте седмици, в които се излъчва в киносалоните в САЩ и Канада, отбелязва Асошиейтед прес.

На второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка се нареди друг премиерен филм за миналата седмица - "Moonfall" на режисьора Роланд Емерих. Продукцията донесе постъпления в размер на 10,1 милиона долара. Героите в нея се опитват да предотвратят апокалиптичен сблъсък между Земята и Луната. В ролите са Холи Бери, Патрик Уилсън, Джон Брадли, Доналд Съдърланд и други. Филмът струва около 140 милиона щатски долара и е сред най-скъпите независими продукции, правени някога. Режисьорът Емерих е известен с блокбастъри като "Денят на независимостта", "2012" и "След утрешния ден".

Снимка: Forum Film Bulgaria

Третата позиция в бокс-офиса на Северна Америка е за "Спайдър-мен: Няма път към дома", който миналата седмица беше начело. Приходите от продадените през изминалия уикенд билети в Северна Америка възлизат на 9,6 милиона долара. Така общите приходи от филма на вътрешния пазар достигнаха 748,9 милиона щатски долара и той се приближава до третия най-печеливш в историята - "Аватар", натрупал в САЩ и Канада приходи от 760 милиона щатски долара.

Снимка: Официален плакат на филма / Marvel Studios

В световния бокс-офис, където филмът на режисьора Джеймс Камерън е рекордьор с 2,8 милиарда  долара, най-новата продукция за Спайдърмен стабилно се настани на шеста позиция с постъпления от 1,77 милиарда щатски долара.

Челната петица в бокс-офис класацията на Северна Америка се допълва от "Писък" с приходи от 4,7 милиона долара и "Ела, изпей 2" - с 4,1 милиона долара.