Десетки хиляди фенове, много от които облечени като любимите си герои, се стичат днес в Сан Диего за завръщането на Комик-кон - най-известния фентъзи фестивал в света, на който ще бъдат представени нови сериали, вдъхновени от "Игра на тронове" и "Властелинът на пръстените", предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Вижте снимки >>

Холивудски филмови студия като "Дисни" и "Уорнър брос" също участват с пълна сила във форума в южния калифорнийски град и не отричат слуховете за ексклузивно представяне на първите снимки на "Черната пантера: Уаканда завинаги" или за обявяване на нов филм за Супермен.

Последните две издания на фестивала се проведоха по интернет заради пандемията от коронавирус. В Сан Диего се очакват общо над 130 000 души.

"Мисля, че ще бъде като Комик-кон 2019", каза Дейвид Гланзър, пиар на фестивала. С една разлика: посетителите ще трябва да добавят санитарна маска към костюма си на хобит, принцеса или извънземно. "Преживяхме бурята. И сега, когато се върнахме, можем да пролеем сълзи от радост... много е емоционално", заяви Гланзър за АФП.

Снимка: АР/БТА

Тазгодишният Комик-кон се открива с "Подземия и дракони: Честта на крадците" - филм на "Парамаунт" с участието на Крис Пайн, Хю Грант и звездата от "Бриджъртън" Реге-Жан Пейдж. Филмът е първата високобюджетна адаптация на средновековния фентъзи свят на "Подземия и дракони" - най-популярната настолна ролева игра.

Снимка: АР/БТА

Но два сериала се очаква да предизвикат вълнение в Сан Диего: "Властелинът на пръстените: Пръстените на властта" на "Амазон прайм" и "Домът на дракона" на Ейч Би О, вдъхновен от световния хит "Игра на тронове".

Снимка: АР/БТА

"Пръстените на властта" е амбициозен проект, чието действие се развива във вселената, създадена от Дж.Р.Р. Толкин, много преди събитията, описани от Питър Джаксън в неговата трилогия.

Снимка: АР/БТА