Служители на американска организация, която полага грижи за животни, са включили част от подопечните си котки в необичайна фотосесия, издокарвайки ги с шапки, вдъхновени от скорошната сватба на принц Хари и Меган Маркъл.

Вижте снимки >>

Идеята на организацията Best Friends Animal със седалище в Юта, САЩ, е чрез забавните снимки по-лесно да се намерят осиновители за животинките, съобщават от БТА. Косматите модели, участвали във фотосесията с "кралски шапки", са Къстърд, Ексбокс, Токио, Барни, Тайгър, Кидъл и Йети.

Звездата на котешкото шоу се явява Къстърд. На една от снимките котката демонстрира шапчица в цвят лайм с лилаво цвете, вдъхновена от избрания от кралица Елизабет Втора аксесоар за сватбата на внука й принц Хари и Меган.

Снимка: Instagram

Котката Токио е "заложила" на шапка в кафеникави тонове, съвършено съчетана с цвета на козината й. Барни "играе" един от именитите гости на кралската сватба - сър Елтън Джон. Питомецът позира с шапка с перо от паун.

Шикозните цветя, с които е украсена шапката на Кидъл, напомнят за стила на херцогинята на Кембридж Катрин. Изправен пред избора между две пищни капели, Йети в крайна сметка се "спира" на трета - сива филцова шапка с розова панделка.