В откровеното интервю, което принц Хари и съпругата му дадоха пред Опра Уинфри, стана ясно, че когато Меган Маркъл е прекрачила прага на параклиса "Сейнт Джордж" на 19 май 2018 г., за да се врече в любов на внукът на кралица Елизабет Втора, тя вече е била омъжена жена. Херцогинята на Съсекс разкри пред популярната американска журналистка, че тя и Хари са се оженили на тайна церемония, състояла се три дни преди това.

"Никой не знаеше. Обадихме се на архиепископа на Кентърбъри и му казахме: "Вижте, това е спектакъл за пред света, но ние искаме съюзът ни да бъде интимен - само между нас двамата. Така че разменихме обетите си в задния двор на резиденцията Фрогмор котидж", разкри Маркъл.

Вижте снимки от сватбата на Хари и Меган >>

Обширният разговор на съпрузите с Опра, присъствала сред 600-те гости на сватбата им им преди почти три години, бе записан през миналия месец, но бе излъчен по телевизия CBS вчера вечерта. През него бившата актриса, прочула се с ролята си на Рейчъл Зейн в сериала "Костюмари", говори за първата си среща с кралицата на Обединеното кралство, описвайки я като "прекрасна и лесна".

"Нейно Величество винаги се е държала страхотно с мен", каза тя.

Снимка: Harpo Productions via AP/БТА

В средата на миналия месец Бъкингамският дворец обяви, че принц Хари и жена му няма да се върнат към ангажиментите си като високопоставени членове на британското кралско семейство. Когато двойката съобщи, че ще се оттегли от отговорностите си към двора в началото на 2020 г., бе решено ситуацията да бъде преразгледана след една година, но след изтичането на поставения срок те предпочетоха да се лишат от титлите си, наред с ролите си и в обществени и благотворителни организации и кампании, оставайки да живеят в Съединените американски щати.

"Въпреки че всички са натъжени от тяхното решение, херцогът и херцогинята остават много обичани членове на семейството", каза в официалното си изявление кралица Елизабет Втора.

Снимка: Harpo Productions via AP/БТА