Тази вечер в 21:00 ч. по Soul&PepperTV ще стане ясно кой е големият ПОБЕДИТЕЛ в кулинарното състезание. През изминалата седмица полуфиналистите се състезаваха един срещу друг на кулинарния тепих. След оспорвана битка между най-различни продукти, подправки и техники Елена Петрелийска, Рене и Джун Йошида, Любо Василев и Иван Тодоров взеха тежки решения. Към финала отиват само петима участници - победителите във всяка от петте категории.

В категория ястие със ЗЕЛЕНЧУЦИ спечели Борислав Стоянов. Той предложи уникална авторска веган рецепта - батат, приготвен су вид, с гъба лъвска грива и още куп зеленчуци и подправки.

Пуешки стек с мармалад от червено вино грабна приза в категория ястие с МЕСО. Александър Георгиев се пребори с другите двама шеф готвачи и отива на финал.

В категория ястие, достойно за РЕСТОРАНТ, с пълна пара към финала продължава любител кулинар. Христо Василев успя да впечатли журито със своята лазаня с мус от скариди и екзотични азиатски подправки. И това са само част от общо 27-е продукта, които той е вложил в ястието си.

Нетрадиционно представеното пиле "Лютика" спечели категорията ТРАДИЦИОННО българско ястие. Николай Немигенчев и съпругата му Гергана представиха пред журито иновативния си прочит на едно познато нашенско ястие - пиле Лютика.

Изкушаващи профитероли с различни вкусове крем спечелиха категорията СЛАДКО ястие. Силвия Иванова е техният автор. Тя спечели сърцата на журито с умения, изобретателност и финес, с които достигна и висок връх в сладкарството.

От екипа на предаването издадоха в аванс, че на финала журито е решило да промени правилата на играта. Оказва се, че не оценителите, а самите участници ще дегустират ястията на конкурентите си. Как ще протече гласуването, какъв ще е изборът на състезателите и кое ястие ще спечели приза "Ястие на годината"?

Гледайте големия финал с извънредно излъчване в неделя, 11-и декември в 9 вечерта само в ефира на Soul&PepperTV.