Певецът Кристиан Костов за втори път оглави класация на най-голямата китайската платформа за музика QQMusic. Новата му песен "Live it up" застана на първо място в чарта за Европа и Америка.

Вижте снимки на Крис >>

В началото на 2019 г. Крис дебютира в Китай като най-младия състезател в дългогодишния певчески конкурс "Singer". Неговата изумителна сценична изява и чар спечелиха сърцата на милиони китайски фенове. След последното си участие в шоуто, Кристиан се сдоби с 11 милиона стрийминга в QQ - и то само за ден!

На 16 март Кристиан сподели с феновете новия си мини албум "Prologue", вдъхновен от многобройните предизвикателства и спомени по време на престоя му в Китай.

Водещата песен в мини-албума - "Beautiful Mess (inspired by China)", е вдъхновена от дебютното представяне на Кристиан на сцената на "Singer". За разлика от оригиналната песен, която излезе през 2017 г., новата версия се превръща в шедьовър на културна симбиоза с включените в нея традиционни китайски инструменти като еrhu и dagu, като по този начин Кристиан демонстрира своето уважение към източната култура.

"Prologue" включва още две китайски песни: "Remember" и "Spoiled Innocence", както и "Live It Up" и инструменталната ѝ версия. "Live It Up" е написана преди години, но така и не се намира перфектният глас, който да я "завърши". Докато Кристиан не среща китайската певица Tifa Chen, с която влиза в дует в "Live It Up".

Идеята на мини албума е да изрази благодарността на Кристиан за подкрепата, преживяванията и уроците по време на престоя му в Китай. "Prologue" вече наличен за стрийминг и даунлоуд във всички дигитални платформи - Apple Music, Spotify, Google Play и др.