Специалистът по италианската кухня Лео Бианки, стартира седмична рубрика за храната като приключение "Животът е прекрасен с Лео" на 5 декември в "Преди обед".

Вижте летните снимки на Лео >>

Всяка сряда зрителите на bTV ще стават свидетели на цветно, артистично и емоционално пътуване из културни, кулинарни и географски традиции. Доказаният ресторантьор с повече от 25 години успешен бизнес и два собствени ресторанта ще започне приключение, в което основно е удоволствието от споделената храна и приготвянето й, намирането на качествени продукти и любопитни факти за мястото, на което гостува.

Първа спирка на "Животът е прекрасен с Лео" е родният град на кулинаря - Катания. Той ще покаже фамилията си, в която всеки има отношение към храната. Зрителите ще разберат как се е родил неговият интерес към готвенето, как се променя и развива през годините. Покрай храната, Лео ще дава любопитна информация за местата, навиците, традициите и спецификите на различните региони в Италия. Той ще посети ресторанти, бистра, кафенета и пазари, ще представи интересни личности и ще готви с тях.

В своята рубрика Лео ще покаже на зрителите, че здравословната храна е вкусна и ще даде ценни съвети за начините на приготвянето и сервирането й.

"Уникалното за рубриката е, че зрителите ще видят едно пътуванте, спецификите на кухнята по света, с автентичните продукти и емоции. Ще чуят неразказвани истории, ще научат такива, които изглеждат общо достъпни, но никой от нас всъщност не знае. Зрителите на "Преди обед" по bTV ще видят разликите в пазаруването, посрещането и разнообразието на вкусове в другите държави", каза Лео Бианки.