В новия филм на режисьора Пол Томас Андерсън няма нито пица, нито лакрица. Заглавието е името на известен музикален магазин в предградие на Лос Анджелис.

Заради странните образи и събития в тази история за съзряване от 70-те години на миналия век, то изглежда напълно подходящо.

Прожекцията на филма в киносалоните в САЩ започва на 25 декември. "Лакрицова пица" обаче вече е в няколко списъка за най-добрите кинопродукции на 2021 г. Според кинокритиците това е най-забавният и най-личен филм в 30-годишната кариера на Пол Томас Андерсън.

Сюжетът проследява взаимоотношенията между помощник-фотографка и 15-годишен начинаещ предприемач (в ролята Купър Хофман, син на покойния Филип Сиймур Хофман).

Шон Пен и Брадли Купър се появяват в епизодични, но незабравими роли.

Алана Хаим, която е певица на 29 години, дебютира в образа остроумната, но разразнителна млада жена, предава БТА. Тя описва героинята си като "много сложен характер".

"Тя е необуздана и силна. Мисли си, че знае всичко за света, но всъщност не знае нищо", обяснява изпълнителката, която вече се изявява и като актриса.