Лейди Гага представи новия са албум, озаглавен Chromatica. Албумът, който е завръщане към попа, съдържа 16 песни. С новия албум Лейди Гага е готова за танци, след като се раздели с електропоп звученето от "Joanne" от 2016 г. и разнородния стил на "A Star is Born" от 2018 г.

Звездата не крие, че е била вдъхновена за албума от лични преживявания. Феновете се заинтересуваха най-вече от парчето Fun Tonight, което според мнозина 34-годишната Лейди Гага е посветила на бившия си възлюбен 51-годишния Кристиан Карино.

След раздялата между двамата в медиите неведнъж се появявах слухове, че той много я ревнувал и имал отрицателно отношение към славата й. Именно затова пее Гага в своята нова песен: "Ти обичаш папараците, обичаш славата, макар да знаеш, че това ми причинява болка. Аз съм като в затворнически ад. Когато аз викам, ти излизащ. Когато ми е тъжно, ти просто искаш да си поиграеш. С мен дотук. Защо да ставам?", пее Гага.

И макар тя никога да не е казвала, че песента Fun Tonight е вдъхновена от разрива с Карино, феновете са убедени, че в песента се говори имено за нейния бивш възлюбен.

Впрочем, по-рано Гага в интервю за Зейна Лоу разкри смисълът на песента Fun Tonight. Певицата призна, че това парче означава много за нея и е вложила в нея свои лични преживявания: В албума има песен Fun Tonight, която означава много за мен. Всеки път, когато я слушам, аз се задъхвам, защото не мога да ви разкажа колко нощи хората, които наистина ме обичат, се опитваха да ме накарат да се засмея и да се отнасям към живота с оптимизъм, а аз просто нямах възможност да бъда щастлива.

Лейди Гага и Кристиан Карино се залюбиха през февруари 2017 година. След няколко месеца той й направи предложение и тя се съгласи. Работа вървеше към сватба, но през февруари 2019 година изненадващо стана ясно, че двамата са развалили годежа. Запознати твърдят, че певицата размислила да се омъжва за своя агент, защото той постоянно я контролирал и много я ревнувал.

Сега Лейди Гага от няколко месеца е щастлива с IT-предприемача Майкъл Полански, а наскоро призна пред журналисти, че с нетърпение очаква момента, когато за пръв път ще стане майка.