Комикът Дейв Шапел беше нападнат по време на представление в амфитеатъра "Холивуд боул" в Лос Анджелис, предаде Асошиейтед прес.

Инцидентът стана във вторник вечерта, актьорът не е пострадал.

Охранителите са хванали и обезвредили нападателя, а Шапел продължил с шоуто си. Мъжът е бил отведен с линейка от амфитеатъра.

Embed from Getty Images

Нападателят е носел фалшив пистолет, в който обаче било поставено истинско острие на нож, съобщи телевизионният канал Ен Би Си нюз, като цитира полицията в Лос Анджелис. Оттам обаче не разпространиха официално съобщение за арест на мъжа, извършил атаката, нито пък отговориха на запитване за подробности, отправено от Асошиейтед прес.

Дейв Шапел се изявявал в стенд-ъп шоуто си в амфитеатъра в рамките на фестивала "Нетфликс е шега", когато мъжът се качил на сцената и го нападнал.

Актьорът Джейми Фокс се намирал в близост до сцената и Шапел му благодарил, че е реагирал при атаката. Крис Рок също е бил сред присъстващите и на шега попитал дали нападателят не е Уил Смит.

Снимка: Getty Images

Инцидентът е станал, докато Шапел приключвал с шоуто си, в което говорел за това как комиците трябва да се тревожат повече за личната си сигурност след тазгодишната церемония за връчването на наградите "Оскар". Тогава актьорът Уил Смит се качи на сцената и шамароса Крис Рок на живо по телевизията, след като той си позволи неуместна шега с болестта на съпругата му.