Членовете на хеви метъл групата Metallica работят над нов албум от разстояние в условията на коронавирусната пандемия, обменяйки идеи в приложението за безплатни видеоконферентни разговори Zoom.

През април барабанистът на бандата Ларс Улрих заяви, че има голяма вероятност с Джеймс Хетфийлд, Робърт Трухильо и Кърк Хамет да издадат "карантинен" албум, пише БТА, цитирайки Контактмюзик.

Предвид че два месеца по-късно доста ограничения все още са в сила, сега Улрих е споделил с шведския водещ на токшоу Фредрик Скавлан, че с останалите членове на Metallica са изцяло на "албумна вълна".

"Засега някои аспекти от работата ни са в изненадващо добра форма. Остава да си изясним докъде можем да стигнем, без да споделяме едно и също пространство", казва Ларс Улрих.

Барабанистът допълва, че с колегите му поддържат връзка чрез имейли и организират седмични сесии в Zoom, обменяйки идеи и опитвайки се да правят музика в подобна необичайна ситуация.

"Страхотно е да поддържаме контакт и да обменяме идеи. Приятно е усещането да си част от група. С нетърпение гледам към творческите възможности, които се откриват пред нас", отбелязва Ларс Улрих.