Не рок илюзия, а истинска рок фантазия наблюдаваха вчера вечерта хилядите фенове, избрали да станат част от първата рок вълна на фестивала Midalidare Rock 2022 на 14 юли.

Като начало на най-голямата сцена, монтирана до момента в България, забиха момчетата от Caliberty. Скоро след тях започна якото представяне на Firewind. Гръцката пауър метъл банда с настоящ вокалист Хърби Лангханс тази година отбелязва 20 години на сцената. За феновете на бандата и за всички, станали част от първата фестивална вечер, прозвучаха "Raising Fire", "World On Fire", "Welcome To The Empire" и много други "запалващи" парчета.

Firewind бяха най-добрият избор за подгряваща банда на хедлайнерите за вечерта, а именно Avantasia.

Немската звездна формация се включи във фестивала, след като броени дни преди старта на второто издание на Midalidare Rock стана ясно, че Whitesnake отлагат европейското си турне, от което бе част и концертът им в България.

За да могат Avantasia да зарадват хилядите фенове в "долината на рока" за тях бе изпратен частен самолет до Швеция, където бандата имаше участие на 13 юли на Gefle Metal Festival. Тобиас Самет - основателят и вокалист на метъл оперната банда сподели:

"Когато ни поканиха да дойдем за концерт в България само преди няколко дни, ние казахме "Естествено, че ще го направим!" И ето ни тук сега".

Снимка: Midalidare Rock 2022

Avantasia сътвориха реална рок фантазия на сецната на Midalidare Rock. С блестящ сет, продължил повече от два часа, те дадоха цялата си енергия и рок гений, които определено възпламениха публиката.

Купи билет

Като гост вокалисти в изпълненията се включиха настоящият вокал на Firewind Хърби Лангханс, вокалистът на Mr. Big Ерик Мартин и много други рок величия, сред които и вокалистът на британската рок банда Magnum - Боб Катли.

"Ако не беше Magnum, сигурно нямаше да я има и Avantasia", призна Тоби Самет, сваляйки шапката си и оказвайки чест на Боб Катли. Той сподели, че Magnum винаги са били истинско вдъхновение за него.

Снимка: Midalidare Rock 2022

В изпълнение на Avantasia звучаха "Dying For An Angel", "The Story Ain"t Over", хитове от албума на бандата "The Metal Opera", както и едно съвсем ново парче с името "Moonflower". То е част от новия албум на групата, който ще излезе през октомври месец тази година.

Много рок, страхотни емоции и неповторима енергия - това беше първата вечер на фестивала Midalidare Rock 2022.

Купи билет

Както всички фенове на тежката музика много добре знаят - рокът трябва да изживее, не само да се пише за него. Затова, ако все още се чудите дали да поемете към Midalidare Rock, не се колебайте. Още днес ни очакват нови рок емоции с The Broken Ravens (една дива шотландска банда, за която ще ви разкажа повече утре), Scanner, Ross The Boss, Alestorm и Running Wild.

Снимка: Midalidare Rock 2022