25 септември ще бъде празник за феновете на Милена Славова - рок дамата на България избра Joy Station, за да представи за пръв път на живо новия си албум "Милена акустик".

Проектът е финализиран по време на пандемията, излезе в началото на лятото и включва 10 знакови парчета в аранжимент, който ще остави душите на публиката като разграден двор.

"Искам да жегна хората. Дали ще ги зарадвам, или ще ги натъжа с музиката си - важното е тя да въздейства, а не да минава като бял шум", споделя жената с бензин в кръвта и с непримиримост в гласа.

"Акустичния репертоар е опасна територия, защото за да се получи, песента трябва да има зарибяваща мелодия и смислен текст. Това за мен е най-важното като творец. Можеш ли да я запееш без никакъв инструмент, започне ли да те буди по някакъв начин текста, значи съм успяла. Иначе с компютърни програми можеш да създадеш чудеса без душа и стерилни еднодневки", категорична е Милена.

Купи билет

На сцената тя ще бъде подкрепена от вярната си банда в състав Явор Деспотов (китара), Станислав Георгиев (бас), Добромир Вълков (барабани). В селекцията на "Милена акустик" попадат песни, които са свирени на живо акустично и през годините са доказали действието си на антидепресант и вдъхновител в едно. "Истина" е направена само с пиано. "Неам нерви" е в леко джаз вариант, а "Месо" звучи в друго темпо, вкарана е гъдулка.

"Хората се кефят на този нов прочит. Сарказмът и честността ги докосват", казва певицата.

В диска влизат още класики като "Ад", "Защо" и "няколко моторджийски химна".

Купи билет

Билети за събитието вече се продават на касите на ФАНТАСТИКО, в мрежите на Eventim, URBO, Ticketportal и на място в Joy Station.