Мира Добрева е последният съквартирант, който напусна къщата на VIP Brother. Претендентите за любима звезда на България са Божана, Ваня, Лора, Наско, Петко, Стефан и Ричард.

Вижте снимки на Мира във VIP Brother >>

Преди да стане ясен окончателният вот, Божана и Мира участваха заедно в мисия. В нея двете отидоха в изповедалнята, където Биг Брадър задаваше въпроси на Мира, а Божана трябваше да познае какво е отговорила водещата. Останалите съквартиранти наблюдаваха мисията от дивана. Тя се оказа особено забавна и предизвика всеобщ смях, след като Мира получи въпрос колко е средната продължителност на един полов акт и отговорът ѝ бе 7 мин, а Божана отговори 45 минути. Следващият въпрос обаче бе още по-интригуващ. Мира призна, че е имала еротични сънища в къщата. Божана обаче не позна от първия път отговора. Тя предположи, че са били с Наско, а всъщност ставаше дума за Папи Ханс (Константин Трендафилов).

Мира получи и една много тежка задача от Биг Брадър - да направи интервю със самата себе си. Тя влезе в изповедалнята, сви се в един ъгъл и започна да мълви:

"Не ми причинявайте това. Не искам, не искам. Не искам да се срамувам. Обичам тази игра, но не съм готова да платя тази цена. Просто, защото не смятам, че има хора, които биха разбрали това. Не и тези тук. Ти им даваш душата си и те я стъпкват."

Биг Брадър в насърчи, като ѝ каза, че трбява все пак да го направи заради себе си. Мира все пак се съгласи и направи емоционална изповед под формата на интервю. Тя си зададе въпрос: "Чувстваш ли се обичана жена?" и отговори:

"Не се чувствам обичана жена. Не ми стига любовта, която получавам. Сякаш не я разбирам, сякаш думите не са ми достатъчни. Искам още думи за любов, още докосвания за любов. Искам още споделяния. Искам още топлота. Искам още изживени моменти. Искам и няма да спра да го искам. Жоро ми дава много, но той иска да го разбирам без думи, а на мен са ми нужни те."

Мира разкри душата си пред цяла България. Зрителският вот определи нея за последния изгонен съквартирант преди финала.

След като излезе, тя призна пред Ники Кънчев, че единственото нещо, за което съжалява са думите ѝ към Ваня Костова. И посочи, че тя би искала Петко да спечели формата.

След това тя се хвърли в обятията на съпруга си Жоро Торнев, който бе в студиото.