Бившата американска първа Мишел Обама обяви, че ще потегли на турне в 10 американски града, за да представи мемоарната си книга "Becoming" ("Да станеш").

Турнето на госпожа Обама започва от нейния роден град Чикаго на 13 ноември. Тогава книгата излиза в САЩ. Същия ден излиза и преводът й на 28 чужди езика.

Мишел Обама ще пътува до Лос Анджелис, Бостън, Далас, Ню Йорк и други градове. Презентацията на книгите в 10-те града ще бъде на стадиони с капацитет до 23 000 зрители, които обикновено са използвани за концерти на големи изпълнители.

Прекарах последната година и половина в размисли за моята история и тези размисли бяха възможно най-честни и задълбочени и сега съм развълнувана от това пътуване из страната и от възможността да споделя моята история с читателите тази есен, разказва бившата първа дама.

По време на турнето тя ще има "откровени и интимни разговори" с аудиторията, съобщават организаторите на проявата "Лайв Нейшън", цитирани от БТА.

Във видео във Фейсбук Мишел Обама казва, че мемоарите й са "историята за нейните банални откровения, за нейните малки победи и травми, за нейните обикновени надежди и тревоги".

Бившата първа дама и организацията, стояща зад турнето за рекламиране на книгата, обявиха, че ще дарят 10 процента от билетите от всяко шоу на училища, благотворителни организации и общностни групи. Билетите за турнето започват да се продават от днес.

Мишел Обама и бившият американски президент Барак Обама сключиха договор с издателство "Пенгуин Рандъм Хаус" месец след като Обама напусна Белия дом през януари 2017 г. Според договора двамата се ангажират да напишат две отделни книги. Сделката бе за рекордната сума от 65 милиона долара. Издателят не потвърди тази информация. Все още не се знае кога ще излезе книгата на Барак Обама.