Британският престолонаследник принц Чарлз и актрисата и активистка срещу сексуалните посегателства Роуз Макгауън са сред отличените на церемонията на годишните награди на списание GQ.

Вижте снимки >>

Известни красавици показаха плът на червения килим, като най-много внимание привлякоха тоалетите на Роузи Хънтингтън-Уайтли и Кейт Бекинсейл. На събитието присъстваха още Донатела Версаче, Кайли Миноуг, Джеф Голдблум, Ронан Кийтинг, Крис Хемсуърт и др.

Принц Чарлз получи наградата на редакторите за цялостни постижения в областта на филантропията. Изданието припомня, че Чарлз от близо 50 години се е посветил на благотворителност, в това число и на защитата на екологични каузи, на създаването на нови възможности за младите хора и на религиозната толератност. Чарлз е президент или покровител на над 400 благотворителни организации и инициативи.

Принц Чарлз

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Роуз Макгауън, която е една от движещите сили на движението "Аз също", получи наградата за вдъхновение. 45-годишната звезда бе една от първите, които обвиниха холивудския продуцент Харви Уайнстийн в сексуални посегателства.

Кейт Бекинсейл

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Церемонията се проведе в лондонския музей за съвременно изкуство "Тейт". Наградите отдават заслуженото на влиятелни фигури от света на шоубизнеса, политиката, спорта.