Спокойно може да се каже, че формулата на Дисни, с която адаптират анимационните си филми в игрални продукции, е невероятно успешна. Това се разбра още с появата на "Красавицата и звярът", с участието на Ема Уотсън в ролята на Бел, който предизвика истински фурор.

Тогава от компанията взеха решението да заложат на тази стратегия и с останалите си хитови заглавия, като в момента на голям екран все още върви новата версия на "Аладин".

Придържайки се към плана, следващият проект, който сериозно привлича вниманието, е на любимата на много пораснали (и не съвсем) деца - "Мулан".

Когато се появи през 1998 година на бял свят "Мулан" се превърна в едно от най-ярките произведения в репертоара на доайените в анимационния свят Дисни.

Историята, базирана на древнокитайската поема "Балада за Мулан", в която самоотвержената дъщеря на легендарен воин безстрашно влиза на негово място в армията, представяйки се за мъж, остави дълбока следа в съзнанието на зрителите.

Сега, 22 години по-късно, легендата ще оживее наново през 2020 г.

Очаква се енергията, която ще носи филмът, да бъде още по-силна. Интересен факт е, че този път от студиото ще си позволят малко по-различен подход и една идея повече отклонения, обещавайки изненади на посетителите на киносалоните, които вече са запознати с оригинала.

Тези дни се появи и първият официален трейлър на продукцията, който прави сериозна заявка. И така, още от първите кадри на "Мулан" ни превзема автентичната атмосфера на величествения Китай. Традиционно облекло, приказни градини, царствен дух и непренебрежими семейни закони посрещат задаващото се размирно време.

Какво предстои на Мулан, ще разберем на 27 март 2020 в кината на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия.