Лошото време в сръбския Нови Сад в неделя не само възпрепятства култовите концерти, които трябваше да нажежат до краен предел обстановката в Петроварасинската крепост, но и попречиха на нашите партньори от телевизия ММ да изпратят специалния материал за невероятните изпълнения, съпътствали втория ден от концерта. Публикуваме текста с малко закъснение, но много заряд и емоции, които решихме да ви представим, ако сте тръпнали в очакване за представянето на Greta Van Fleet.

На Главната сцена на Exit 2019 в събота първи излязоха китаристът Лука Рацич и барабанистът Зоран Зарубица от инди рок групата Buc Kesidi, които изненадаха приятно и публика и журналисти. След тях забиха очаквано добре рок ветераните от Белград ""Van Gogh"", като феновете пееха заедно с тях на повечето песни.

Настроението продължи да се покачва с очакваната поява на британската сензация Том Уокър, който спечели награда за "Откритие на годината" на BRIT Awards 2019. Той се раздаде максимално на сцената, а зрителите му благодариха с мощно припяване по време на хита му "Live a Light on", както и на повечето песни , познати от албума му ""What a time to be alive"".

Рок звездите на вечерта започнаха с леко закъснение и принудиха публиката да скандира името им. Със средна възраст от 20 години, преродените хипита от Greta Van Fleet напомниха как звучеше рокендрола в класическите му години и ни върнаха надеждата, че има бъдеще за младите банди, които творят в този стил. Наричат ги мини Led Zeppelin, а вокалът им Джошуа Киска го докарва почти като младия Робърт Плант с чупките в кръста и вокалните еквилибристики. Именно те и предизвикаха колкото възхищение, толкова и недоволство заради малкото пеене и повечето пищене във високия регистър. Дори и белите рози, които хвърлиха в публиката в началото на изпълнението си, не можаха да умилостивят някои много разочаровани фенове, очаквали с нетърпение този концерт. Други обаче тотално се изкефиха на 90-минутния концерт. В крайна сметка Greta Van Fleet хем показаха класа, хем колко много имат още да учат, защото само с технично пеене и свирене не става, трябва повече емоция и сценично поведение. Стискаме им палци да не се оплетат в кълчищата на славата и да залязат преди да са изгрели.

Повече за случващото се на EXIT 2019 и изпълнителите на Dance Arena ще научите от специално подготвеното от екипа на телевизия ММ видео.

Снимка: Телевизия MM