Рок фестивалът Midalidare Rock In The Wine Valley ще разтърси Долината на виното край Чирпан на 14, 15, 16 и 17 юли, обявиха пресцентърът на общината.

Кметът на Чирпан Ивайло Крачолов и изпълнителните директори на "Мидалидаре Естейт" ЕООД Александър Алексиев и Лилия Гочкова уточниха последните детайли преди старта на едно от най-големите събития в Югоизточна Европа.

Вчера бе монтирана най-голямата сцена в България, която е 36 метра, в Долината на виното в чирпанското село Могилово. За изграждането й пристигнаха 31 тира, над 300 души екип и 10 специализирани превозни средства - кран, багери, мотокари и др. Осигурен е и допълнителен ток от два мегавата, както и специалната платформа, която ще качва продукцията на Judas Priest.

На тази сцена след часове ще пеят и свирят Avantasia, Judas Priest, Within Temptation, Running Wild, Ugly kid Joe, The Dead Daisies, Silent Winter, Freedom Call, Firewind, Project Renegade, Alestorm, Ross The Boss, Scanner, Beyond the Black, Shakra, The Broken Ravens и други.

Снимка: 8pm

Над 30 хиляди билети са закупени за концертите в четирите дни. Билетите от изданията през 2020-2021, които бяха отложени заради пандемията, ще важат за 14-17 юли, без да е нужно да се презаверяват. Деца до 12 години влизат безплатно.

Осигурен е буферен паркинг на мястото на петъчния пазар в Чирпан за улесняване на движението, оттам феновете ще могат да се придвижат до Могилово с обществен транспорт, предава БТА. В Стара Загора също е осигурен паркинг до градския стадион и транспорт за придвижване до рок сцената.

За феновете на рока и виното Midalidare Rock In The Wine Valley предлага богата и качествена програма от винени класове - повечето придружени от забележителна дегустация, уточняват от пресцентъра на общината в Чирпан.

Снимка: 8pm