17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Приятно съм изненадан от Могилово и Мидалидаре. Много добра организация. Голяма сцена. Хубав саунд. И времето е приятно. Снощи Авантазия бяха 13 човека. Боб Кетли от Магнум беше там - изненадващо. И една ютуб каварджийка - Адриан Коуен. Проблемът е, че местата за къмпингуване са крайно недостатъчни. Хората са затъжени след пандемията и много са подценили очакваните хора. Довечера Рънинг Уайлд - Порт роял беше много слушан албум навремето.

Много шум за нищо. След фестивалите в Каварна, това тук е някаква пародия. И за какво да давам един куп пари само заради Джудас Прийст като мога да ги гледам два пъти по евтино на самостоятелен концерт ?!?

Ъхъ! Те специално ще дойдат заради теб! Даже може да си поръчаш коя песен да ти изпеят на цената на една бира... Нещо си се объркал ...

Ще се напълни с комплексирани аутсайдери.

В текста пише че свирят и Whitesnaka!? Това НЕ Е ВЯРНО! По здравословни причини Дейвид Ковърдейл и компания отложиха европейското си турне след концерта в Ирландия..Но за останалите групи...СПЕКТАКЪЛЪТ Е НЕЗАБРАВИМ!!! З А П О В Я Д А Й Т Е!!

В грешка сте нещо...WhiteSnake няма да идват

Не остана неосра*но място в България! Нямаме култура за такива мероприятия сред природата. Въпросните тирове като минат по пет пъти през тревата и до следващата година няма да се възстанови. Отделно тълпите сговеда, които ще осерат и опикаят всичко наоколо и ще оставят купища боклуци след себе си......

Нещо си се объркал. Това е частен имот, вярно затревена е повечето площ. Всичко се случва на частната територия на Винарната, която е оградена и облагородена. Бил съм на първия фест и всичко беше спокойно и културно. Никаква свинщина нямаше след това и дори да е имало нещо пичовете от Мидалидаре са го разчистили бързо. Мястото се посещава и ползва целогодишно, никой няма да си позволи след това да тъне в мизерия. Вероятно ти самия Кака оставяш свинщина след себе си и си въобразяваш, че навсякъде е така. Хората на рока и Метъла отдавна са много по-културни от чалгарите.

някога стъпвала ли како неориентирана? аман от плещещи тъпотии.

Всичко хубаво, ама каква е тая анаграма в заглавието на събитието? Пак ли регионален патриотизъм?

А ще има ли български групи и ако не - защо ?! Много млади български момчета свирят този стил музика из клубовете в страната. Те не са в никакъв случай за пренебрегване пред тези величия,които са заявили участие. Слава на българските музиканти от този бранш !!!

...бих отишъл,ако има и български групи . Сега се колебая !

ще има след местни групи след концерите + caliberty

гледам изброили сте сред участниците и Whitesnake, но те отмениха турнето си и са заместени от Avantasia. Като чест прави на организаторите че бързо намериха качествен заместник на Хедлайнера за първия ден. Честно казано не очаквах въобще да се случи феста, но упоритите пичове от Мидалидере, част от които лично познавам си удържаха на думата. Собственика от Казахстан не жали средства и ако е поне толкова добре организирано, колкото на първия Рок Фест Мидалидаре, ще бъде най-якото хеви събитие за Страната.

Да живее рока,да живее хеви метала, да живее музиката,която е на светлинни години по-високо от чалгата,та ако щеш и от баналните вече български естрадни величия !

Все се чудя какви са тези черепи и кости по дрехите? Каква е идеята? Ако слушаш такава музика ще се превърнеш в кости?!

Само някои жанрове в рока имат за символи кости и черепи - обикновено по-твърдите, та има голяма разлика от рок до рок. Рокът в началото се е асоциирал с бунта на младото поколение и оттам като символи на страха са се появили черепите и някои групи са започнали да ги използват. Това важи особено за групи, които правят песни на такива теми - мрачното бъдеще, тъмното минало и т.н. И тъй като черепите и костите се асоциират със смъртта, която е силен емоционален дразнител (всеки човек има страх от смъртта), затова получава толкова голямо разпространение сред феновете.

Едни и същи групи, които са идвали по 100 пъти. Уж щяха да се пенсионират, идват пре щз 2 години.

С една дума долината на виното ще се превърне в долината на дрогата.

С една дума - тъпанар!

...това не са чалгаджии,а хора които ценят истинската,вълнуваща,сложна за изпълнение музика . Ти обаче вероятно ще си умреш като кръгъл глупак !

семейно

Сложната за изпълнение музика е класическата. Всичко друго е преходна плява.

Како, те свирятн И класическа!