Дори когато киното е на фокус, модата си взима своето - става ли въпрос за тоалети, блясък и червен килим, всичко това е предпочитаната дъвка за светските хроникьори. Така естествено беше и на 81-те годишни награди "Златен глобус" в хотел "Бевърли Хилтън" в Лос Анджелис в неделя вечерта.

Центърът на Бевърли Хилс беше домакин на първото голямо шоу на наградите за годината - с червен килим, който включваше доста голям дял британски звезди.

Розамунд Пайк привлече вниманието, като се присъедини към колежките си, британки Флорънс Пю, Емили Блънт, Кейт Бекинсейл и Хелън Мирън. 44-годишната актриса се появи с воал, който криеше лицето й, тъй като то е било "почти смазано" при ски инцидент по време на празничната ваканция, твърди "Дейли Мейл". "На 26 декември лицето ми беше напълно увредено и си помислих, че трябва да направя нещо. Лекувам се", каза Пайк, облечена в дантелена рокля на "Christian Dior". Все пак синина се подаваше под воала. 

28-годишната Флорънс Пю премина по червения килим в изработена по поръчка червена рокля от шифон на "Valentino." Актрисата не носеше без сутиен, комбинира визията със златисти токчета на платформа.

Снимка: Getty Images

40-годишната Емили Блънт, която беше номинирана за най-добра актриса в поддържаща роля за ролята си на Катрин в "Опенхаймер", беше в зашеметяваща рокля, украсена със скъпоценни камъни. 

Емили Блънт

Снимка: Getty Images

Хелън Мирън очарова с лилава рокля от шифон.

Хелън Мирън

Снимка: Getty Images

Ето и останалите дами по червения килим >>>

Звездата от "Сексуално възпитание" Джилиан Андерсън изглеждаше супер шик на червения килим на "Златен глобус", почти като булка в бяла рокля без презрамки.

Джилиън Андерсън

Снимка: Getty Images

Бри Ларсън

Снимка: Getty Images

Наоми Уотс

Снимка: Getty Images