На 18 ноември екипът на bTV Новините отбеляза 19-ия си рожден ден и по традиция, след вътрешно гласуване, отличи репортер, кореспондент, оператор, продуцент и монтажист на 2019 година. Журналистите в нюзрума на bTV оцениха най-високо работата на Нели Тодорова през изминалите 12 месеца и тя получи признанието "Репортер на годината".

Вижте снимки >>

Журналистът с експертна насоченост в сферата на икономиката и бизнеса заслужи високото отличие с работата си по задълбочени журналистически разследвания, сред които скандала "Терасагейт", както и с отразяването на значими събития като теча на лични данни от НАП, проследяването на проектите за АЕЦ "Белене" и "Турски поток" и други актуални теми от вътрешния живот на страната.

За кореспондент на годината редакцията на bTV Новините отличи Дани Атанасова с награда за работата ѝ по отразяване на събитията в Ямбол и региона. Признание за своя професионализъм получиха и: Борис Пинтев, който стана "Оператор на годината" за трети път, Веселина Петракиева, която вече 4 пъти грабва приза "Продуцент на годината", и Красимир Георгиев, отличен за "Монтажист на годината" за създаването на редица репортажи и филми за новините и актуалните предавания на телевизията.

"Хората, които спечелиха признанието на колегите си, са сърцето и душата на редакцията. С таланта и усилията си те продължават да мотивират всички останали, а работата им е видима и значима за всички наши зрители", коментира Венелин Петков, директор "Новини, актуални предавания и спорт на bTV Media Group.

През 2019 г. bTV засили позицията си на информационния източник с най-високо доверие по отношения на новините и актуалните събития, според резултатите от национално представително проучване, проведено от "Маркет линкс" в края на месец октомври. Над 42% от анкетираните се доверяват на bTV Новините и актуалните предавания на телевизията. Признанието идва в годината, в която нюзрумът на bTV получи най-висока зрителска оценка за отразяването на две изборни кампании и редица други значими събития.

Снимка: bTV Media Group

Наред с всекидневните задачи и предизвикателства, през 2019 г. bTV реализира и най-високотехнологичния проект в историята на телевизията. Новото интегрирано студио е уникално за Централна и Източна Европа и вече няколко месеца е дом на новините, прогнозата за времето и спорта на bTV, на най-гледаните предавания в своя часови слот - "Тази сутрин", "Преди обед" и "Лице в лице", като и на първото по рода си 360-градусово изборно студио в българския телевизионен ефир.

*Експресно национално представително проучване на "Маркет линкс", проведено на 28 октомври сред 702 лица на възраст 18-54 години.